2008. december 9., kedd

Tejszínes tengeri hal


Ezt a receptet még egyik gimis osztálytársnőmtől kaptam talán szülinapomra, ugyanis egy kézzel írott kis szakácskönyvvel lepett meg, amiben az alábbi recept volt a főétel. Kipróbáltuk és beleszerettünk. Elképesztő gyors. Talán a rizs elkészítése több időt vesz igénybe, mint megfőzni a halat. De annál finomabb. Emellett gyönyörű is. Gyors hétköznapi vacsoraként is megállja a helyét, de mi ettük már karácsonyra is. Nem lehet elrontani.

Hozzávalók: 1 kg fagyasztott tengeri halfilé, 4 paradicsompaprika, 1 póréhagyma, 4 deci tejszín, só

A hagymát és a paprikákat felaprítjuk, olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a tengeri halszeleteket, nyakon öntjük tejszínnel, megsózzuk, és fedő alatt pároljuk 15-20 percig. Közben megcsináljuk a rizst és már ehetünk is!

Nincsenek megjegyzések: